Hvem er Helga Sommestad? 

Jeg er uddannet adfærdspsykolog med speciale i psykosocialt arbejdsmiljø. Jeg har i flere år arbejdet med Mindfulness i Sønderborg. Jeg er uddannet coach og certificeret Mindfulness meditations instruktør. Jeg har stor erfaring i anvendelse af Mindfulness med 20 års egen meditation praksis og har, undervist hundredvis af mennesker i Mindfulness meditation 8 ugers grundforløb. Jeg tilbyder videregående træningsforløb, individuelle forløb, weekendkurser og retreat.

Jeg deltog selv i et 8 ugers pilotprojekt Mindfulness baseret stress reduktion. MBSR:stress behandling gennem Mindfulness meditation på Danderyds sygehus i Stockholm for 25 år siden.

Programmet omfattede forskellige mindfulnessteknikker, såsom meditation og kropsscanning i kombination med kognitiv adfærdsterapi. At gå i en gruppe var en stor hjælp til at genkende sig selv i andres historier. Med Mindfulnessmeditationer trænede jeg teknikker i at være til stede i nuet i stedet for i fortid eller i fremtid. Jeg lærte virkelig at skelne mellem tanker og virkelighed og at følelsen kommer fra en tanke. Når jeg indså, at tanker kun er tanker, kunne jeg stå ved siden af mig selv og observere tankerne uden at blive trukket med. Jeg har tanker, men jeg er ikke mine tanker. Det var sådan min Mindfulnessmeditations praksis startede. I perioder har jeg gjort pauser i de længere daglige meditationer men aldrig i at leve Mindfulness, som for mig er en måde at være og at leve livet på. Jeg kommer altid til at bruge Mindfulness meditation som en naturlig del i min hverdag.

Det er, i følge min mening vigtigt at instruktøren har viden inden for psykologi. Mindfulness er ikke gruppeterapi, men mindfulness kan som metode åbne op for det, du bringer med dig ind i nuet af gammel bagage, som får mulighed for at komme op til overfladen, og ind i bevidstheden, for at blive bearbejdet.
Mindfulness instruktøren skal selv have sin egen meditation praksis. Man har så at sige gået vejen selv, man kender faldgruberne på eget sind. Som instruktør er man rollemodel for deltagerne. De hører ikke kun efter det sagte ord, men spejler ikke mindst instruktørens grad af nærvær i undervisningssituationen. Derfor skal instruktøren have en høj grad af Mindfulness, for at kunne undervise og videreformidle det på troværdig vis.

Spørgsmål til Helga

Hvorfor arbejder du som Mindfulness instruktør og coach?

Det er min mission og passion at få det sande potentiale frem både i mig selv og andre. Mit arbejde giver mig den store gave, at se andre mennesker vokse og finde deres sande jeg. Det er en kreativ samarbejdes proces at finde nye veje, til at nå nye mål. Det er sjovt og spændende og beriger mig, hver eneste gang jeg oplever et andet menneske finde ind til en ny sandhed om sig selv.

På hvilken måde adskiller du dig fra andre, der også coacher?

Jeg ser og hører dig mere end du selv gør. Jeg ser din styrke og kombinerer de ting du fortæller mig, på nye og kreative måder. Min tilgang som adfærdspsykolog er ærlighed, jeg er kærlig og bruger et billedsprog vi alle genkender og kan grine ad. Så har jeg en evne til at finde ind bag dine barrierer og at få dem løst op.

Hvad skal man være klar til, for at få udbytte af det du gør?

Man skal være klar til at sætte handling bag sine ord. Jeg tror på at hvis man respekterer sit eget ord så får man også respekt tilbage fra andre. Du er selv den, der har ansvaret for, hvad du vil have ud af dit liv, før det er for sent. Walk your talk.

Hvad er det du gør?

Jeg hjælper dig primært med 3 ting:

  • at få styr på dit fundament
  • at bruge din kreativitet til at åbne op for mulighederne
  • at finde dit fokus og sætte handling bag

Hvad er det for elementer, der er det vigtigste i lige din metode?

De tre elementer der er vigtige i min metode er mod, motivation og vedholdenhed.

 Hvorfor kalder du dig mindfulness coach?

For mig er dagligdagens værende lige så vigtigt som et godt helbred og et godt kærlighedsliv. Det er min erfaring at vi mennesker får en bedre adgang til vort sande jeg, når vi får fjernet vores negative overbevisninger og skyggesider. Vi kommer bedre i kontakt med vores sande potentiale. Så strømmer livsglæden frem. Så uanset hvad ”din indre kritiker” fortæller dig og om du som udgangspunkt opfatter dig selv som svag hvis du viser din sårbarhed bagom din facade – vil du komme i kontakt med din autenticitet, når du følger et coaching forløb hos mig.

Hvad ved du egentlig om Mindfulness och coaching?

Jeg ved en hel del. Jeg er uddannet Adfærdspsykolog og i mit mangeårige virke som erhvervspsykolog med psykisk arbejdsmiljø som speciale, har jeg virkelig udviklet mine evner til at lytte, spørge, motivere og støtte. Mange videreuddannelser og egen selvudvikling gennem terapi, coaching, supervision og min egen meditationspraksis bidrager til en livslang træning i at være den bedste udgave af mig selv.

Hvad ved du egentlig om stress, sorg, tab, sygdom og smerte?

Jeg ved rigtig meget. Livet bliver ikke altid som vi har forestillet os. Det er sjældent idealbilledet og virkeligheden er ens. Sandheden er at, virkeligheden er det som er lige her og lige nu. Intet andet. Jeg kan vælge at, i stedet for at give virkeligheden skylden for at den ikke lever op til mine forventninger, acceptere at det er som det er, foruden at dømme. Det træner jeg mig på hver dag.

Opening Hours

Monday

Efter aftale

Tuesday

Efter aftale

Wednesday

Efter aftale

Thursday

Efter aftale

Friday

Efter aftale

Saturday

-

Sunday

-

Address

Our Address:

Havbogade 82 6400 Sønderborg

Telephone:
Kontakt ejeren
Planlæg min rute

Muligheder

Tilskud

nej

Leave a Review

Pris
Behandlingen
Medarbejderen
Lokalerne
Parkeringsforhold
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields
Captcha check failed